RSS icoon
 • 22 mei: Inga Schneider en Anna van Nieukerken

  Geplaatst op 29 april 2011

  zondag 22 mei
  aanvang: 15:00
  toegang: vrijwillige bijdrage

  Inga Schneider

  Inga Schneider

  Inga Schneider (mezzo-sopraan) en Anna van Nieukerken (piano) treden op met een programma met liederen en pianostukken van Franse componisten: Satie, Poulenc, Debussy en Fauré.

  Inga Schneider

  Inga Schneider begon haar studie aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover met de hoofdvakken viool en zang. Tijdens haar studie was zij als barokvioliste lid van het Barokorkest L’Arco. Als zangeres zong zij in diverse vocale ensembles voor oude en hedendaagse muziek. Zij vervolgde haar zangstudie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. In 2000 behaalde zij daar haar tweede fase examen met onderscheiding en studeerde zij af aan de Nieuwe Opera Academie.

  Zij zong in opera’s van Mozart (die Zauberflöte, Cosi van tutte, Le Nozze di Figaro), in Purcell’s Dido and Aeneas, in drie mini operas van Milhaud en in diverse kinder- en jeugdopera’s geproduceerd door Buffo Operamakers. Verder zong zij als soliste in veel Bachcantates, de Johannespassion, de Hohe Messe en in vele andere oratoria.

  Zij verleende medewerking aan CD-, radio- en televisieopnames en was soliste op verschillende internationale festivals: International Youthopera Festival Utrecht in 2001 (Berio Sequenza III) en in 2003 met de produktie “Daniela” (premiere van Buffo Operamakers). Verder was zij te horen op het Rhijnauwen Kamermuziek Festival 2002 (Schönberg: Pierrot Lunaire), het Nazomer Zeeland Festival 2004 (Sweetheart Come van Mariecke v.d.Linden), in het Oerol Theaterfestival 2004 (eigen productie in samenwerking met Buffo) en het Oerol Theaterfestival 2005 (Opera Noir: Mimicry van Mariecke v.d.Linden) en in 2005 op de Göttinger Händel Festspiele (Böhmcantates, twee CD opnames).

  Met Scivias Berlijn en Ars Choralis Coelln maakte Inga Schneider een CD opname en deed zij vele concerten in heel Europa met het repertoire van Hildegard van Bingen en Anna von Coelln.

  Sinds 2000 is zij verbonden aan het Kamerkoor “Cappella Amsterdam” onder leiding van Daniel Reuss.

  Anna van Nieukerken

  Anna van Nieukerken (1977) speelde tijdens haar jeugd cello en piano.

  Zij ontving haar pianolessen van o.a. haar ouders. Van 1995 t/m 2004 studeerde zij klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij achtereenvolgens Rian de Waal, Ellen Corver en David Kuyken. Verder kreeg zij les van o.a. Yonty Solomon, Jörg Demus, Rudolf Jansen, Konrad Richter, Kamilla Bystrova en Edith Grosz-Lateiner.

  Anna treedt regelmatig op, zowel solistisch als in kamermuziekverband.

  In juni 2010 trad zij op met de Shell Harmonie Amsterdam in Gershwins Rhapsody in Blue.

  Zij maakte ruim 8,5 jaar deel uit van het Rodin Pianotrio. Anna speelt in het Sandee/Van Nieukerken pianoduo. Daarnaast werkt ze samen met zangeres Inga Schneider, ook in muziektheaterverband.

  Anna van Nieukerken trad op in vele grote en kleine zalen in Nederland ( bijv. Het Concertgebouw, De Doelen, Vredenburg, Muziekgebouw aan ’t Ij, Muziekcentrum Frits Philips en het Korzo Theater), Duitsland, Finland, Indonesië en Griekenland . Ze was met haar pianotrio diverse malen op de radio te beluisteren (o.a. in het programma “Spiegelzaal”).

  Anna treedt regelmatig op als pianist in muziektheaterprodukties. Combinaties tussen muziek en toneel fascineren haar. Anna componeerde muziek voor enkele toneelstukken en regisseerde een kindermusical. Ze trad enkele malen op in de voorstelling ‘Sporen’ van dansgezelschap LeineRoebana.

  Anna is naast pianist geregistreerd NMI-mediator. Zij bemiddelt in conflicten in de artistieke sector.

  Laat een bericht achter