RSS icoon
 • 3 april: Blokfluittrio Black Intention

  Geplaatst op 2 maart 2011

  zondag 3 april
  aanvang: 15:00
  toegang: vrijwillige bijdrage

  Black Intention

  Black Intention

  Het trio Black Intention wordt gevormd door drie blokfluitisten met passie: Yvonne Rietbergen, Ayumi Matsuda en Sascha Mommertz. Ze willen het publiek laten kennismaken met de veelzijdige en afwisselende klankwereld van de blokfluit. Het repertoire van Black Intention reikt van de Middeleeuwen tot heden. Elke tijdsperiode kent weer zijn eigen typerende en inspirerende muziek. Om deze muziek zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen maakt het trio gebruik van diverse typen blokfluiten in verschillende formaten.

  Black intention speelt een programma met als titel “Mein Name ist Bach. Muziek aan het hof van Frederik de Grote”

  Bach bezoekt zijn zoon Carl Philipp Emanuel, die op dat moment werkzaam is als hofclavecinist aan het hof van Frederik de Grote in Potsdam, niet ver van Berlijn. Bach wordt tijdens zijn reis vergezeld door zijn oudste zoon, Wilhelm Friedemann en door Johann Nikolaus Forkel, Bachs biograaf. Dagelijks wordt er aan het hof gemusiceerd tussen zeven en negen uur ’s avonds en natuurlijk wordt Bach uitgenodigd om mee te musiceren. Er wordt zelfs de kiem gelegd voor een geheel nieuwe compositie op een thema van Frederik de Grote, die zelf ook muzikaal was. Het zou het musicalisches opfer worden, opgedragen aan Frederik de Grote.

  Eén compostie op het programma lijkt niet te stroken met een avond van oude meesters; Eclipse uit 1982. Maar schijn bedriegt, dus laat u verrassen. Ook hier heeft Bach duidelijk zijn stempel op de compositie gedrukt.

  Programma

  Mein Name ist Bach – Muziek aan het hof van Frederik de Grote

  Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Ricercare BWV 1079

  Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) – Trio in Bes groot Wq 85
  Allegretto – Andantino – Allegro

  Johann Sebastian Bach –  Tripelfuge BWV 1080

  Wilhelm Friedemann Bach (1710-1784) – Fuga in d klein F. 31

  Kees Boeke (*1950) – Eclipse (1982)

  Johann Joachim Quantz (1697-1773) – Trio in D groot QV 3:31
  Preludio – Aria – Rigaudon – Minuetto – Capriccio

  Laat een bericht achter