RSS icoon
 • Domenico Scarlatti & Maria Barbara

  Geplaatst op 24 mei 2023

  Vertelconcert door Heleen Verleur

  25 juni om 16 uur in de Zuidhal

  Heleen Verleer spelt Maria Barbara, prinses van Portugal, vrouw van, Fernando VI koning van Spanje. Een one-women-show verlucht met Scarlatti’s muziek.

  Vrijwillige donatie na afloop

  Laat je meevoeren door de verborgen liefde van Domenico Scarlatti in een fascinerend vertelconcert door pianiste Heleen Verleur. Op zondagmiddag 25 juni om 16 uur verandert de Zuidhal van het Vierwindenhuis in Amsterdam in een magische en romantische omgeving.

  Ontdek de prachtige klanken van Scarlatti’s muziek terwijl Heleen Verleur je meeneemt op een historische reis. Leer over de geheime romance tussen Scarlatti en zijn leerlinge, prinses Barbara Maria van Portugal, en ontdek hoe deze liefde de muziek van de Italiaanse componist heeft beïnvloed.

  Heleen Verleur is niet alleen een getalenteerde pianiste, maar ook een boeiende verhalenverteller. Ze zal je betoveren met haar verhalen over de bijzondere band tussen Scarlatti en prinses Barbara Maria. Vergeet niet dat deze prinses niet alleen een leerlinge van Scarlatti was, maar ook een lid van de koninklijke familie van Portugal.

  Dit concert biedt een unieke kans om de muziek van Scarlatti op een manier te ervaren die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Het is de perfecte gelegenheid om te genieten van een zondagmiddag vol muziek en romantiek.

  Gesloten voor reacties.