RSS icoon
 • 21 nov: Horus Duo speelt muziek uit een Spaanse salon

  Geplaatst op 20 oktober 2010

  Zondagmiddag 21  november
  Aanvang 15:00
  Toegang: vrijwillige bijdrage

  Leonie Stevens (Horus Duo)

  Leonie Stevens (Horus Duo)

  Leonie Stevens (cello) en Jorrit van den Ham (piano) vormen samen het Horus Duo met klassieke – en romantische kamermuziek voor cello en piano. Daarmee hebben ze al vele concertzalen en kastelen als ook podia van Kunstverenigingen omgetoverd tot een 19de eeuwse Salon. Bij dit optreden neemt het duo u mee naar de tijd van voor de bouw van de grote concertzalen. Door musicerend, maar ook verhalend een beeld te schetsen van de cultuur en de tijd waarin de componisten hun composities schreven, waant het publiek zich in de Salons van Parijs of St.Petersburg van weleer.

  Het duo is opgeleid aan de conservatoria van Amsterdam en Den haag. Ze zijn geselecteerd om te spelen in diverse concertseries en festivals van o.a. Lindegrachtconcert Alkmaar, Oude kerk Voorburg, Uit Markt in Amsterdam en Stichting Muziek in Huis. Binnenkort komt hun eerste CD uit met Muziek uit de Parijse Salon en St.Petersburg.

  Leonie Stevens (Cello)

  Leonie begon haar studie cello aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitri Ferschtman en Maarten Mostert en studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Larissa Groeneveld , celliste van het Osiris Trio. Leonie volgde verder lessen bij Colin Carr, Anner Bijlsma en de Russische cellopedagoog Vladimir Perlin. Leonie trad op voor radio 4 in het Concertgebouw Spiegelzaal en binnenkort komt de CD uit met het Horus Duo.

  Naast kamermuziek speelt Leonie ook met diverse Nederlandse Orkesten met optredens in de grote concertzalen van Nederland, Duitsland, USA en Spanje. Verder werkt ze samen met componisten en musici uit vele werelddelen in diverse muziekstijlen. Ze speelde o.a. Arabische muziek met Ud-speler Haytham Safia; Indiase muziek met zanger Raj Mohan en met jazzsaxofonist Phil Woods. Leonie beleeft ook veel plezier aan het overbrengen van haar ervaringen als docent aan de Muziek- en dansschool Amstelveen.

  Jorrit van den Ham

  Jorrit van den Ham

  Jorrit van den Ham (piano)

  Jorrit van den Ham (in 1981 geboren te Amsterdam) werd toen hij dertien jaar oud was toegelaten tot de afdeling jong talent van het Hilversums Conservatorium, om een jaar later zijn pianostudie voort te zetten bij Marjes Benoist aan het Conservatorium van Amsterdam. In deze periode deed hij met succes mee aan het Nationaal Concours en het Prinses Christina Concours waar hij enkele prijzen behaalde. Onder de hoede van Hakon Austbö en Naum Grubert rondde hij zijn conservatoriumopleiding af met het behalen van een masterdiploma in juni 2006. In 2007 ontving hij een derde prijs in de landelijke finale van het Euro Concours. In het buitenland volgde hij masterclasses bij Clifton Matthews en Jacques Rouvier. Ook studeerde hij langere tijd bij Peter Feuchtwanger te Londen van wie hij nu assistent is. Momenteel volgt hij een opleiding in de Alexander Techniek. Naast vele optredens in Nederland wist Jorrit van den Ham de afgelopen jaren ook enkele buitenlandse podia te betreden. Zo speelde hij in het Mozarteum te Salzburg en St. Olave’s Church en Regent’s Hall te Londen. Hij gaf ook concerten in Frankrijk en Italië, speelde tijdens het pianofestival in Feuchtwangen en trad op voor de Beethoven Society of Europe. In Nederland trad hij ondermeer op in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, Muziekcentrum Enschede, en het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Naast het geven van solorecitals legt Jorrit van den Ham zich ook toe op lied- en koorbegeleiding en is ondermeer werkzaam bij het Volendams Operakoor en de Gooise Operette.

  Laat een bericht achter