RSS icoon
 • Informatie voor musici/gebruikers

  Algemeen:

  Het Vierwindenhuis bestaat uit 89 appartementen en bezit vier gemeenschappelijke ruimtes (hallen), elk in een hoek van het gebouw. Elke hal heeft een eigen functie en wordt beheerd door een commissie die bestaat uit Vierwindenhuisbewoners.

  De functie van de hallen wordt gekarakteriseerd door één van de vier elementen:

  Aarde              (oosthal,    geel,   wintertuin)

  Vuur                (westhal,   rood,   bewonerscafé)

  Water              (noordhal, groen, sauna en fitness)

  Lucht               (zuidhal,    blauw, theater/concerthal)

  Het bijzondere van de Hallen is dat ze ook onderdeel zijn van de entree van een aantal appartementen.

  Zo kan er tijdens een concert of een voorstelling opeens te horen zijn dat een bewoner thuiskomt of het appartement verlaat.

  De Hallen worden beheerd door elk een eigen commissie van bewoners.

  De Zuidhalcommissie bestaat uit vier bewoners die incidenteel worden bijgestaan door andere bewoners. Met ons allen doen wij onze best om de ruimte op orde te houden en het programma goed te laten verlopen voor de optredende musici, hun publiek en de omwonenden.

  De Zuidhal:

  De bewoners van het Vierwindenhuis zijn dus met elkaar eigenaar van  de Zuidhal. Het is een ruimte die wij graag beschikbaar stellen aan ieder die voor het plezier iets wil laten zien of horen aan publiek.

  Het is een kleine ruimte met een mooie akoestiek. Er  staat een vleugel altijd klaar voor gebruik.

  Er kunnen veertig mensen in de ruimte.

  Bewoners en niet-bewoners kunnen activiteiten uitvoeren die muzikaal, theatraal, creatief of educatief van aard zijn, echter niet op commerciële basis.  Bij opvoeringen kan van het publiek een vrijwillige bijdrage worden gevraagd (“met de hoed rondgaan”).

  Gebruikmaken van de Zuidhal is niet gratis:

  Voor het gebruik van de Zuidhal vragen wij een gebruikersvergoeding van € 40,- per dagdeel. Hiervan betalen wij de onderhoudskosten zoals schoonmaak, gas en licht.

  Contact: zuidhal@gmail.com

  De Zuidhal en concerten:

  Om het weekeinde kan er op vrijdagavond, zaterdagmiddag of -avond of zondagmiddag een concert worden gegeven door mensen van buiten of binnen het Vierwindenhuis. Het gaat om akoestische muziek zonder groot slagwerk.

  De data staan in de agenda, rechts van de tekst.

  Niet alleen concerten:

  De Zuidhal is geschikt voor activiteiten zoals lezingen of voordrachten geven, gezamenlijk tekenen of schilderen, spreken of voorlezen, kleinschalige vieringen of bijeenkomsten.

  Neem vooral contact op met Edwin Scholten (telefoon 0613060853) van de Zuidhalcommissie voor overleg. Er is meer mogelijk dan alleen concerten.

  Wat voor gebruikers geldt:

  Wij kunnen eventueel helpen bij het maken van een flyer van uw voorstelling (of activiteit) als u tekst en beeld aanlevert voor de flyer.

  De flyer komt te hangen in de entrees van het Vierwindenhuis en wordt op de website van de Zuidhal geplaatst. Zo kunnen bewoners ook aanschuiven als zij dat willen.

  Gebruikers kunnen zelf koffie en thee zetten. Er is een keuken en er zijn toiletten. Er is geen gelegenheid om dranken te koelen of koel te houden.

  Alle informatie over de gebruiksvergoeding van de zaal vindt u hier.

  Volg ons op Twitter.